Search

Cat de important este iluminatul in design interior


Lumina este una din piesele esentiale ale designului interior. Cu ajutorul ei poti evidentia, ascunde, marii sau transforma un spatiu. Lumina atat naturala cat si artificala este un element ce poate pacali ochiul, corpul si creierul. Prin alegerea unei lumini corecte un spatiu intunecat poate devenii luminos, un spatiu mic poate parea mai mare, si o piesa poate capata amploare. Lumina ajuta atat la crearea unei amenajari placute, cat si la eficientizarea spatiului, precum si la redarea unei atmosfere.

Designul interior este dependent de un iluminat corect. Lipsa luminii poate influenta direct perceptia spatiului, mobilierului si culorilor. Este ideal ca intr-o amenajare sa incercam sa obtinem in primul rand cat mai multa lumina naturala, urmand apoi a suplimenta cu lumina artificiala.


Lumina data de corpurile de iluminat ajuta in crearea unui mediu placut, in a mentine perceptia asupra designului si la momentul apunerii soarelui, precum si in abianta spatiului. Corpurile de iluminat sunt ele insasi o parte importanta a designului interior. Acestea trebuie alese perfect in functie de luminozitatea, functionalitatea si destinatia spatiului, precum si dupa stilul amenajarii.


Corpurile de iluminat pot deveni o piesa statement a unei amenajari interioare, dar si o subliniere a arhitecturii spatiului.

Deasemenea intr-o casa ce nu prezinta elemente arhitecturale, lumina poate juca rolul acestora, puntand crea forme, linii, umbre, realizand astfel un spatiu mult mai interesant vizual.


Lumina este vitala pentru spatiile in care traim, lucram sau ne relaxam. O lumina corecta ne poate imbunatatii si schimba starea si chiar sanatatea. Cand planificati o amenajare incercati sa va consultati cu o persoana de specialitate, un designer care va poate ajuta in alegerea unei surse, unui tip si unei puteri de iluminat corect ce se va potrivi cu spatiul si destinatia acestuia.

Daca aveti nevoie de ajutor in alegerile voastre, nu uitati ca ne puteti scrie la adresa de email :

criador.decor@gmail.com.

Viseaza, Creeaza, Inspira!Sursa foto: arhiva personala, pinterest.com

9 views

Contact:

email: criador.decor@gmail.com

Tel : 0724 05 37 47

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Pinterest Clean

Created with Wix.com